Nike Kvinnor Viale Löparsko Cl Gry / Gry / Mid Nvy / Dstnc Bl JBqhn

B018WJC10W
Nike Kvinnor Viale Löparsko Cl Gry / Gry / Mid Nvy / Dstnc Bl
  • skor
  • syntetisk
  • importeras
  • gummisula
  • axel mäter ungefär låg-topp från arch
  • ultralätt design inspirerad av maratonlöpare.
  • mesh övre tillåter andningsförmåga.
Nike Kvinnor Viale Löparsko Cl Gry / Gry / Mid Nvy / Dstnc Bl Nike Kvinnor Viale Löparsko Cl Gry / Gry / Mid Nvy / Dstnc Bl Nike Kvinnor Viale Löparsko Cl Gry / Gry / Mid Nvy / Dstnc Bl Nike Kvinnor Viale Löparsko Cl Gry / Gry / Mid Nvy / Dstnc Bl
­
Feministiskt Initiativ
5 april 2018

I förra veckan överlämnade Konstnärspolitiska utredningen betänkandet ”Konstnär - oavsett villkor?” till kultur- och demokratiministern.

Mycket av det som utredningen har kommit fram till är känt sedan tidigare men det är positivt att relationen mellan arbetsvillkor, representation och socioekonomi äntligen lyfts fram och förhoppningsvis kan det initiera satsningar som många aktörer och verksamheter inom det svenska konstlivet har krävt länge.

Feministiskt initiativs kulturutskott och dess externa referensgrupp består av konstnärer och kulturarbetare från en mängd fält vilket har inneburit att vårt kulturpolitiska program är skrivet utifrån våra erfarenheter av prekära arbetsvillkor med otrygga anställningar och brist på sociala trygghetssystem. Detta pekar utredningen också ut och konstaterar att konstnärerna har gått före i en utveckling mot en alltmer osäker arbetsmarknad.

Frågan om konstnärernas trygghetssystem är akut. F! vill ta ett helhetsgrepp på kulturarbetarnas villkor, dels genom en politik för fler och bättre anställningar, dels genom heltäckande och generella trygghetssystem. Bland annat ska vi verka för att trygghetssystemen som pension, a-kassa, sjukpenningsgrundande inkomst (SGI) och avdragsrätt reformeras och anpassas för att innefatta alla olika typer av konstnärlig verksamhet, enligt en nationell handlingsplan. F! vill också främja kulturarbetarägda, allmännyttiga, kooperativa verksamhetsformer där kulturarbetare kan behålla sin roll som anställd.

Feministiskt initiativ delar många av de analyser och slutsatser som presenteras i betänkandet och det är också glädjande att utredningen presenterar ett antal förslag och reformer som liknar de satsningar som finns i det kulturpolitiska program F! fastslog vid vår kongress våren 2017 och som vi i år går till val på. Vår kulturpolitik bygger på strävan efter en reell och fördjupad demokratisering av kulturlivets alla deltagande och utövande aspekter, inflytande och resursfördelning. Detta gäller inte minst jämställdhet och jämlikhet ur intersektionella perspektiv, samt jämlik kultur i hela landet

Bristen på möjligheter att verka som konstnär i hela landet lyfts fram av utredningen och det är något som också oroar oss. Därför föreslår vi i vår budget en förstärkning av kultursamverkansmodellen med 100 miljoner kronor, vilket är fyra gånger mer än vad utredningen föreslår. Kulturen har även en framträdande roll i F!:s gles- och landsbygdspolitik.

Frågan om vem som kan utbilda sig till och arbeta som konstnär är ett genomgående tema i utredningen och det är i hög grad något som har sin grund i ens socioekonomiska bakgrund, det kulturella kapital en fått med sig hemifrån och ifall en är född i Sverige eller inte.

Utredningen efterlyser en förstärkning i arbetet för breddad rekrytering till de konstnärliga högskolorna men slår samtidigt fast att åtgärder måste sättas in tidigare och bredare. Det handlar om att öka resurserna till Kulturskolan, stärka det estetiska programmet på gymnasiet och att konstnärliga verksamheter och aktörer måste börja arbeta mer uppsökande för att hitta de grupper som inte har en naturlig relation till konst och kultur. Det här är åtgärder F! också vill se. Vi anser att projekt för breddad representation löper risk att bli kortsiktiga om de inte kompletteras med ytterligare insatser. Samhällets ekonomiska, bostadspolitiska och utbildningsmässiga ojämlikheter, samt bristen på tillgänglighet utgör fundamentala faktorer när det gäller människors ojämlika tillgång till och deltagande i kulturlivet. Därför behöver andra politikområden ta ansvar för att uppnå demokratiska och kulturpolitiska mål som är omöjliga för kulturpolitiken att uppnå på egen hand.

Utredningen pekar på ytterligare områden som behöver reformeras genom förslag som också återfinns i Feministiskt initiativs kulturpolitiska program, bland annat en nyinrättad konstnärsfond enligt norsk modell, satsningar för att fler kommuner ska bli fristäder för förföljda konstnärer och handlingsplaner för att motverka hot och hat mot konstnärer, samt antidiskrimineringsåtgärder. Dessutom poängterar utredningen vikten av armlängds avstånd och formulerar ett krav på att detaljeringsgraden i regeringens styrning genom de årliga regleringsbreven ska minska. Principen om armlängds avstånd måste värnas, inte minst i tider då antidemokratiska krafter växer sig allt starkare i politiken.

Feministiskt initiativ vill höja ambitions- och kunskapsnivån inom hela det kulturpolitiska området. Vi välkomnar flera av förslagen från den konstnärspolitiska utredningen och ser fram emot att driva frågor som rör konstnärernas arbetsvillkor när vi kommer in i riksdagen efter valet den 9 september.

Yolanda Bohm Ramirez , kulturpolitisk talesperson Oldoz Javidi , riksdagskandidat Sofia Lundin , ersättare Stockholms stads kulturnämnd, kandidat Stockholms stads kommunfullmäktige

Comfortview Kvinnor Plus Storlek Marsch Slingback Sandal Svart

För mer feminism i vardagen, följ oss!

* Vid en full utnyttjad kredit på 10 000 kr blir totalt belopp att betala 10 981 kr beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader Snj Kvinna Blommor Broderade Plattform Mode Sneakers Vit Blomma Broderad HgtrGN6
Efter att ansökan blivit godkänd signerar du kontoavtalet med en e-legitimation. En vecka efter att du signerat avtalet kommer kortet hem till dig. Du kan även ansöka direkt i butiken.

Upp till 90 dagar fri betaltid

Med XL-BYGG MasterCard samlar du alla dina inköp på en och samma faktura. Du får en god överblick över alla dina köp och har dessutom upp till 90 dagar på dig att betala när du handlar med kortet på XL-BYGG.Kortet fungerar i alla butiker, världen över och du kan även använda kortet för kontantuttag. Vid köp och kontantuttag i andra butiker än XL-BYGG har du upp till 60 dagar på dig att betala (inköpsmånad + 30 dagar).

Du får bonus på alla inköp du gör i alla XL-BYGG butiker. När du kommit upp till 5 000 poäng (1 kr = 1 poäng) får du en bonuscheck på 100 kr som gäller hos XL-BYGG.Checkarna skickas automatiskt hem till dig varje kvartal. Poäng som inte betalas ut sparas till nästa utbetalning, dock längst i 24 månader efter inköpsmånaden. Är du berättigad till en större utbetalning än 2 000 kr sparas poängen till nästa utbetalning. Delbetalning är inte bonusgrundande.

Betala lägsta belopp

Väljer du att betala ”lägsta belopp” som står på ditt kontoutdrag, tillkommer ränta. Aktuell ränta står alltid på fakturan.

När du betalar 50% av din resa med XL BYGG MasterCard ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd. Det är en riktigt bra försäkring. Dessutom får du löpande riktigt fina erbjudanden från XL-BYGG. Jessica Simpson Kvinna Mandayss Balett Platt Rödgods

Årsavgift 0 kr. Vid betalning av hela fakturabeloppet innan förfallodatum är det enda som tillkommer en aviavgift på 29 kr. Vid en fullt utnyttjad kredit på 10 000 kr blir totalt belopp att betala 10 981 kr beräknat på en antagen återbetalnings tid om 12 månader. Den effektiva räntan blir då 18,74%.

Telefonnummer för att spärra XL-BYGG kortet- dygnet runt:Sverige 020-41 12 12Utlandet +46 8 41 12 122

Kundtjänst på Internet

Uin Kvinna Färg Klump Canvas Tillfällig Toffel Multi
. Här kan du t ex se dina senaste köp, vad du ska betala denna månad, hur mycket du har kvar att utnyttja eller ansöka om höjd köpgräns.

Chaco Kvinna Abbey Vippan Korg Furu

Reseförsäkring

PRODUKTER

Möbelserier Badrumsmöbler Badkar Massagebadkar Propét Mens Gino Avslappnade Sko Brun MLB4j8J
Tvättställ Handfat Blandare Kickers Mens Flod 2 Boot Svart
WC Toalett Tillbehör Reservdelar

SNABBLÄNKAR

Badrumsinspiration Skapa badrummet Dansko Mens Karl Oljad Läder Täppa Svart
Kswiss Mens St329 Arv Sneaker Vit / Klassiska Blå / Band Röd
Hantverket och detaljerna är skillnaden Nike Womens Lunarmtrl Ren Lila / Ren Platina / Domstol Löparskor Oss 11 Nib
Anna Fidanza Svart Läder Bälte Kort Boot Svart mUQoIestez
Vision och affärsidé Kvalitet Miljö Kundtjänst Reebok Kvinnor Guresu 10 Löparsko Sandig Ros / Bränd Sienna / Urban Grå / Vit / Svart
Anne Marie Glory1 Kvinnor Bekväma Spänne Trem Platt Rem Strand Sandal Flip Flops Vit 8
Idifu Kvinna Avslappnad Staplade Chunky Häl Spänne Kort Fotled Tossor Rosa
Santimon Svarta Loafers Män Lackläder Broderade Mocka Avslappnad Slipon Skor Spetsig Tå Rökning Toffel Mockasiner Guld
Cafepress William Shakespeare Stående Flip Flops Roliga Rem Sandaler Strand Sandaler Apelsin
Sök dokument Steve Madden Mens Agave Luftig Mesh Danar Gymnastikskor Grå 1RFMsXpl31
Easy Street Kvinna Kristen Klänning Pump Navy Patent
SiD - Svedbergs individual Design Evigt Kvinna Daphne1 Mocka Tjock Hög Klack Rund Tå Plattformen Pumpar Apelsin

FÖLJ OSS